Coaching

De mens is oneindig in zijn mogelijkheden en is altijd in ontwikkeling. Coaching levert hieraan een krachtige bijdrage.

Waarom Coaching

Vraag jij je regelmatig af waarom je steeds in bepaalde situaties terecht komt? Waarom je soms dichtklapt? Waarom andere je (vaak) lastig vinden (maar jij jezelf niet)? Heb je een gevoel van ongelijkwaardigheid ten opzichte van collega’s, raak je overwerkt? Heb je moeite met perfectionisme? Vul zelf maar aan….

Vrijblijvend adviesgesprek

Er zijn allerlei redenen om door middel van individuele coaching je zelfinzicht te vergroten. Een coachtraject is een unieke manier om in de spiegel te kijken. Natuurlijk begint het met jouw vraag. Jouw coachvraag. Naar aanleiding daarvan stelt jouw persoonlijke coach weer nieuwe vragen. Precies de goede vragen, die je gedachte opgang brengen. Coaching helpt je verder in je persoonlijke en professionele leven.

Kortom coachen is bijvoorbeeld nuttig voor:

  • Ondernemers die stressvrij willen werken;
  • Mensen die succesvol willen blijven en dit goed vol willen houden;
  • Managers die hun stijl van leidinggeven willen verbeteren;
  • Verkopers die tot topprestaties willen komen;
  • Medewerkers die beter kunnen functioneren;
  • Mensen die vastlopen in hun werk;
  • Medewerkers die zich verder willen ontwikkelen maar niet weten in welke richting binnen het bedrijf;
  • Ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden;
  • Jouw als jij je relaxt en ontspannen wil voelen;
  • Jouw als je voldoende tijd wil maken / behouden voor hobby’s, familie en vrienden.

“Dat wat voor en achter ons ligt, stelt maar weinig voor vergeleken met wat in ons ligt. En wanneer we wat in ons ligt naar buiten brengen, gebeuren er wonderen”. (Henry Thoreau)

Coaching bij Improvement palet

Coach specialismen: Preventie coaching, (New) business coaching, management coaching, team coaching, personal coaching, loopbaan coaching, mBIT coaching, NLP coaching.
Iedereen mag zich coach noemen, het is een vrij beroep. Improvement palet is van mening dat niet iedereen zich zomaar coach kan noemen. Wij vinden namelijk dat je met coaching kwaliteit moeten garanderen. Dat is de reden dat we ons door hebben ontwikkeld en gespecialiseerd als coach. Daarmee is het voor ons vanzelfsprekend en essentieel dat we intervisie en georganiseerde supervisie organiseren en dat onze coaches door middel van aanvullende opleidingen hard (blijven) werken aan de persoonlijke ontwikkeling als coach.

Het resultaat

De scope van onze organisatie is breed. Van eenmalig adviesgesprek tot uitgebreid coachtraject, van korte workshop tot uitgebreide opleidingstrajecten. Ook deden wij de afgelopen jaren veel ervaring op met het begeleiden van ingrijpende veranderingsprocessen bij (grote) organisaties.

Zo uiteenlopend onze opdrachtevers en individuele deelnemers zijn, zo gevarieerd zijn ook de resultaten die zij boeken. Gemene deler is dat onze trainers en coaches medewerkers en leidinggevende leren met plezier, voldoening en zingeving aan de slag te gaan. Aangetoond is dat dit leidt tot een verbeterde sfeer op de werkvloer, minder ziekteverzuim en minder vrijwillig verloop. Mensen werken met meer creativiteit, betrokkenheid en enthousiasme. Zij vinden een betere balans, waardoor uitval door stress wordt voorkomen. En daar plukt u als organisatie vanzelfsprekend ook de vruchten van.

Het ergste wat je kan gebeuren is dat je er blij van wordt…..