Coaching


Improvement-palet-personal-en-business-coaching

Onze visie op coaching

Coaching is een van de meest effectieve methoden om snel tot resultaten te komen. Improvement palet coacht zowel bedrijven als individuen om effectief vanuit de kern resultaten te boeken en optimaliseren. Geen onnodige poespas, doen wat gedaan moet worden.

Waarom coaching

Mensen en of organisaties proberen wel vaak van alles, maar concreet verandert er weinig. Hoe komt dat toch?

Proberen betekent meestal dat je ergens niet echt in gelooft maar dat je toch een poging waagt in de hoop dat het toevallig lukt. Hoe succesvol zou deze aanpak zijn denk je? Veel mensen gaan zo door het leven en hebben soms een gelukstreffers maar vooral veel missers. Niet echt opbouwend voor je zelfvertrouwen, nietwaar?

Coachen hoeft niet altijd over levens veranderende transformaties te gaan. Wij zien coaching vooral als een investering in jezelf. Wat ben je bereid te geven voor die specifieke baan die je ambieert, een gezond lichaam, goede relaties, meer geluk in het leven….?

Coaching helpt wanneer je moeilijkheden ondervind om bepaalde onderwerpen met je (naaste) omgeving of de betrokken personen te bespreken. Coaching is ook van waarde als je een klankbord, en objectieve luisteraar nodig hebt die je, zonder oordeel, een spiegel kan voorhouden.

Improvement palet coaching specialismen

 

Vraag nu gratis advies gesprek aan

Wat is dan coaching

Bij een coach kun je helemaal jezelf zijn. De coach laat jouw die (eigen) kwaliteiten ontdekken waarvan je misschien geen idee had dat je ze hebt. De Improvement palet coach zal op inspirerende en motiverende wijze samen met jou op ontdekkingsreis gaan en je nieuwe paden laten ontdekken in en met respect voor jouw wereld, .

Wanneer jij denkt dat je geholpen zou zijn door jezelf te ontdekken en je daar bovenop ook nog eens bereid bent concrete stappen te zetten om positieve verandering in je leven te brengen….. neem dan contact met ons op.

Misschien wil je gewoon eens met iemand praten…..

“Het ergste wat je kan gebeuren is dat je er blij van wordt…..”

Werkwijze coaching

Improvement palet heeft haar coaching aanpak gestoeld op wetenschappelijk onderzoek. Wij vinden het belangrijk dat het ‘klikt’ tussen jou en de coach. De kwaliteit van de relatie is de allerbelangrijkste factor voor succesvolle coaching. Coaching vind plaats op basis van respect, vertrouwen, gelijkwaardigheid, oprechte en volledige betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid. Een vertrouwensband is altijd een voorwaarden voor een goede samenwerking tijdens de coaching.

Wij adviseren niet we begeleiden. Wij helpen jouw je eigen antwoorden te vinden op je vragen. Dit doen wij door het inzetten van diverse werkvormen waarmee jij je eigen onderzoek doet en je inzichten zal verwerven. Daarmee faciliteren we een duurzame verandering.

We verwoorden samen, op basis van een uitgebreide intake, de hulpvraag en de doelen. Daarna worden de strategie / aanpak en de te verwachte resultaten bepaald. Na overeenstemming over de doelen aanpak en verwachte resultaten bepalen we het aantal benodigde sessies en de doorlooptijd. Dit voorkomt ellenlange trajecten van praten waarbij weinig bereikt wordt.

Veranderen gebeurt niet door af en toe een coach te bezoeken, het gaat om de intensiteit gedurende het coachtraject. Frequent bezig zijn met groei en verandering bevorderd de effectiviteit van een coachtraject. Wij werken met werkboeken of andersoortige relevante opdrachten, waarbij je tussen de sessies door ook bezig bent met je groei. In deze actieve toepassingsperiode hebben we op verschillende manieren contact.

Aan het einde van het coaching traject evalueren we de coaching en de afgesproken resultaten en plannen we een nazorg gesprek om na 6 maanden nog eens te evalueren.

Kies in het hoofdmenu of middels het menu aan de onderkant van elke pagina over welke vorm van coaching je op dit moment meer van wil weten.

Vrijblijvend adviesgesprek