Interim-, & Team Management

Altijd gericht op IMPROVEMENT

Interim-, & Team Management

Begeleiding & coaching van verander- & verbetertrajecten

Bij project-, verander- & teammanagement komen de disciplines van (business-) consultancy, coaching & training bij elkaar.

In tijden van verandering zijn directie en management voornamelijk bezig met vraagstukken buiten hun normale werkterrein. Hiervoor ontbreekt vaak de kennis of de specifieke vaardigheid. En vaak ligt de verandering buiten de persoonlijke comfort zone. Hierdoor heeft de organisatie een tekort aan business analyse, project-, & verandermanagement capaciteit.

Wij helpen organisaties als interim- / teammanager(s) en organisatieadviseur(s) (business analisten) bij complexe en gevoelige veranderingen. Daarvoor beschikken wij over specifieke kennis en vaardigheden en wanneer nodig, over een uitgebreid netwerk van professionals. Daarmee zijn wij in staat snel de vraag achter de vraag te achterhalen en is ons uitgangspunt het oplossen van de probleemstelling om de resultaten te boeken.

Business analist

Business analyse is de onderzoek discipline die zicht richt op het identificeren, analyseren & specificeren van organisatiebehoeften, en voorbereiden van en begeleiden bij verbeteringen van organisatieprocessen. Een business analyse raakt aan alle organisatieniveaus; operationeel, tactisch en strategisch.

Project-, verander management

Project management is het beheersen van projecten. Het is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden (“harde” kant”). Een verander manager richt de aandacht en acties op de mens, emoties, gedrag & leerproces (“zachte” kant”).  

Scrum master

Scrum is een methodiek om op een flexibele manier in korte sprints naar een eindproduct toe te werken. De (agile) Scrum master coacht het zelfsturende scrumteam bij de uitvoer van het project en zorgt ervoor dat de teamleden hun werk goed en volgens de scrummethoden kunnen uitvoeren.  

Interim management op volgende gebieden:

Improvement palet kan worden ingeschakeld bij organisaties die tijdelijk expertise en advies nodig hebben bij proces optimalisaties of (re)organisatievraagstukken.

Of om in korte tijd orde op zaken te stellen en gefundeerd en gestructureerd te bouwen aan de processen en het menselijk kapitaal (personeel) van één of meerdere afdelingen.

Wij bieden management oplossingen voor bedrijven die behoefte hebben aan tijdelijke versterking / uitbreiding van het directie- en of senior-managementteam. Ook worden we tijdelijk ingezet ter overbrugging of kwartiermaker bij een vacante positie.

Als interim-manager gaan we zorgvuldig en op daadkrachtige wijze aan de slag om jouw vraagstuk op te lossen, zodat je toch jouw persoonlijke en organisatie doelstellingen zal behalen.

Wij werken zowel kleine, middelgrote en als voor grote profit en non profit organisaties in uiteenlopende branches.

  • Business Analyse bij proces- optimalisatie (Lean Six Sigma (LSS) Green Belt)
  • Procesmanagement rondom samenwerkings- en organisatorische verbetervraagstukken
  • Proces ontwikkeling Scrum Master
  • Projectmanagement (Prince II)
  • Verandermanagement
  • Strategie- en conceptontwikkeling
  • Coaching, team- en organisatieontwikkeling
  • Advisering op bestuur- en directieniveau en het managementteam
  • Managen van teams (professionals in de operatie en project teams)
  • Sales management (consultative & solution selling) , marketing- en communicatieadvies

Wil je gebruik maken van onze kennis en diensten?

Neem dan nu contact met ons op.