Carrière coaching

Loopbaan coaching

Loopbaancoaching, ook wel Carrière coaching genoemd, is een van de meest gevraagde vormen van persoonlijke coaching. We spenderen een groot deel van onze tijd op het werk, dus het kan maar beter naar je zin zijn. Nietwaar?

Van startend top talent tot de altijd lerende topmanager iedereen kan bij Improvement palet een passende vorm van loopbaan / carrière coaching vinden. Loopbaancoaching is voor iedereen die aan de slag wil met zijn eigen loopbaan. Het maakt niet uit of je op dit moment zonder baan zit of juist al een baan hebt. Loopbaancoaching is zowel voor mensen die het gevoel hebben de controle over hun eigen loopbaan volledig kwijt te zijn als voor mensen die dat zetje in de juiste richting nodig hebben om van een leuke naar een fantastische baan te gaan.

De grote uitdagingen van organisaties ligt vandaag de dag in hoe je talentvolle en ambitieuze mensen kunt behouden voor de organisatie. Bedrijven moeten hun medewerkers blijven boeien en aan zich weten te binden. Een belangrijk onderdeel daarbij is dat de medewerkers begeleid worden in hun persoonlijke ontwikkeling.

Wij helpen een medewerker inzicht te krijgen in zijn waarden, interesses en mogelijkheden en deze te verbinden aan een bestaande of toekomstige functie. Loopbaancoaching sluit aan bij competentiemanagement en de competentieontwikkeling en kan ook goed worden ingezet binnen het mobiliteitsbeleid van een organisatie.

Waarom Loopbaancoaching

Belemmeringen in werk, functie of studie ? 
Je kunt loopbaancoaching inzetten wanneer je belemmeringen ervaart in jouw werk, functie of studie. Loopbaancoaching is voor iedere professional die zich op zijn loopbaan wil heroriënteren of verder wil ontwikkelen. Loopbaancoaching zorgt ervoor dat jij weet wat je u wil en hoe jij jouw doelen gaat behalen.

Fusies, reorganisaties, periodes van snelle groei en dan weer afslankoperaties. De huidige tijd vraagt het nodige van bedrijven maar ook van haar werknemers. Organisaties en werknemers moeten zich voortdurend aanpassen aan de steeds sneller veranderende omgeving. We worden uitgedaagd in flexibiliteit, innovatie, persoonlijke inzet en betrokkenheid.

Uit onderzoek is gebleken dat Loopbaancoaching er voor zorgt dat er minder verloop is en een diepgaand en opbouwend effect heeft op de productiviteit en werktevredenheid. Zelfs wanneer de arbeidssituatie ongewijzigd blijft. Het succes en voortbestaan van bedrijven is afhankelijk van de motivatie en expertise van haar medewerkers. Om professionals optimaal tot hun recht te laten komen zullen de persoonlijke, professionele en organisatorische doelstellingen op één lijn moeten komen. Dat is dan ook de reden dat er ook steeds meer aandacht voor loopbaancoaching bij bedrijven en vanuit de overheid is.

Als individu stellen we hoge eisen aan ons werk. Het moet plezierig zijn en mogelijkheden bieden tot verwezenlijken van persoonlijke groei doelstellingen. Op deze manier is het voorstelbaar dat er een spanningsveld ontstaat tussen het individu en de eisen van de omgeving. Dit spanningsveld brengt ons, behalve scherpte en creativiteit, ook het risico dat we onze eigen koers niet meer helder hebben of ervan afdrijven. Het vraagt om voortdurende alertheid, onderhoud en ontwikkeling. Wil jij proactief met je carrière aan de slag, of in ieder geval een reality check doen?

Carrière coaching voor jouw als personeelslid wanneer je niet tevreden bent met je huidige werk? Op zoek bent naar je ware passie. Of wanneer jij jezelf de vraag stelt moet ik voor mijzelf beginnen? Carrière coaching ook wanneer je je afvraagt of je wel de juiste keuzes maakt. Wanneer je een carrière boost nodig hebt? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Carrière coaching kan in elke fase van je carrière nuttig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je jouw aanwezige talenten verder wil ontwikkelen en versterken.

“Als individu wil je toch de regisseur zijn van je eigen ontwikkeling”.

Voor jouw als beginnende of succesvolle ondernemer kun je het gevoel hebben er helemaal alleen voor te staan. Er zijn in je directe omgeving weinig mensen met een luisterend oor die je een objectieve mening geeft hoe zaken te optimaliseren. Neutraal een mening hebben bij conflicten. Je kan met een carrière coach inspirerende gesprekken hebben die je een boost geven in je inspiratie en motivatie.

Plan eenvoudig een gratis oriëntatiegesprek met een loopbaancoach.

Vraag nu gratis advies gesprek aan

 

 • Wij helpen je in het verkrijgen van het enige juiste gevoel bij wat je echt belangrijk vind. We begeleiden je in het verkrijgen van inzicht in je diepere drijfveren. Die drijfveren die jou helpen om je doelstellingen en acties, die helemaal bij jou passen, vorm te geven en daarmee succesvol te zijn. Je zal dat wat je echt belangrijk vind voor jezelf vertalen in mogelijkheden en opties en haalbare, ambitieuze doelen Middels het van jouw doelen afgeleide actieplan werk je toe naar het succes. Wij dagen je uit en laten je middels nieuwe invalshoeken en nieuwe inzichten zien en ervaren dat jij de architect bent van  je eigen werk en leven.

  Hoe verloopt loopbaancoaching jouw als medewerker / ondernemer

  Ieder heeft zijn eigen pad. Daarom verloopt ieder traject van loopbaancoaching anders zowel in vorm als in duur. Vast staat dat we in elke sessie telkens een concreet doel stellen dat we in de daaropvolgende sessie verder uitwerken en opvolgen. Wat van de coaching zeker onderdeel uitmaakt zijn de volgende zaken:

  • Het in kaart brengen van je persoonlijkheid;
  • Benoemen en onderzoeken van je drijfveren;
  • Helder maken van je kwaliteiten en valkuilen;
  • Passies en dromen onderzoeken;
  • Je toekomstig pad uitstippelen

  Wat zijn jouw resultaten na loopbaancoaching bij Improvement palet

  • Het gevoel gehoord en begrepen te zijn;
  • Een grotere zelfkennis en relativeringsvermogen;
  • Betere communicatievaardigheden;
  • Hernieuwd optimisme, stijging van motivatie en daarmee toename van je algehele energie level;
  • Nieuwe inspiratie, creativiteit en daadkracht waardoor je meer ondernemend zal zijn;
  • Je zal meer vertrouwen ervaren in de eigen loopbaan ontwikkeling;

  Voor ons is carrière coaching iets waar je voornamelijk zelf aan werkt.

   “Je staat aan het stuur van je eigen carrière voertuig”.

 • Aan het initiatief van loopbaancoaching voor bedrijven liggen vaak een aantal zaken ten grondslag.

   • Verandering van focus van de organisatie;
   • Vergroten van leiderschaps- en managementvaardigheden;
   • Verstoorde werk – privé balans;
   • Motivatie probleem van de medewerkers;
   • Toename ziekte verzuim, stress verschijnselen;
   • Ontevredenheid over de inhoud van de functie;
  • Communicatie problemen;
  • Geen vooruitzichten;

  Hoe verloopt loopbaancoaching voor bedrijven

  We zoeken naar het beste in iedere persoon en geven dat een plek binnen de organisatie. De trajecten verlopen in samenspraak met de organisatie en de medewerker. Gemeenschappelijke doelstellingen kunnen worden afgesproken. De medewerker en de organisatie worden begeleid naar een hoger niveau van functioneren.

  We brengen de persoonlijkheid met overtuigingen, waarden en normen in de werksituatie van de medewerker in kaart. We achterhalen waar de medewerkers echt goed in zijn en waar ze mogelijk energie en tijd aan verliezen. Stellen gezamenlijk aan de hand van de bevindingen korte en lange termijn doelstellingen op. De doelstellingen vormen de basis voor het praktisch plan.

  Wat zijn de resultaten voor het bedrijf na Loopbaancoaching met Improvement palet

  Er is recent een meta-studie uitgevoerd waarbij de meest toonaangevende onderzoeken naar de effectiviteit van loopbaancoaching zijn gebundeld. (Jones, Woods & Guillaume, 2015)  Daarna is gekeken naar wat de belangrijkste conclusies zijn die uit deze onderzoeken getrokken kunnen worden.

  • Medewerkers voelen meer waardering wanneer tijd en budget wordt besteed aan persoonlijke en professionele ontwikkeling waardoor medewerkers minder snel weg zullen gaan.
  • Medewerkers zullen zich ook meer vereenzelvigen en zich sterk verbonden voelen met het bedrijf. Zullen dit ook graag delen met andere wat weer een positieve aantrekkingskracht heeft op nieuwe medewerkers.
  • Toename en verbetering van de kwaliteit van de individuele prestaties. Mensen krijgen inzicht in hun kwaliteiten en valkuilen, waardoor ze optimaal gebruik zullen maken van hun competenties en talenten.
  • Onnodige frustraties worden weggewerkt. De weerstand tegen autoriteit en verandering vermindert.
  • Gemotiveerde medewerkers ontwikkelen een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Zowel voor hun werk als in de samenwerking met andere.

  Neem vandaag nog contact op om een carrièrecoaching vast te leggen voor jou en jouw medewerkers.

  Afspraak maken

  .