Executive- & business coaching

Executive- & Business coaching

Met Executive en Business coaching richten wij ons op de “ondernemer” (ondernemerscoach) maar ook op managers waarvan verlangd wordt dat zij vanuit hun functie zeer ondernemend zijn. Mogelijke onderwerpen voor coaching zijn: persoonlijk leiderschap, ondernemerschap, effectiviteit en het optimaliseren van persoonlijke communicatie. Maar ook hulp bieden bij het optimaliseren (business) processen. 

Onze ervaring is dat je als ondernemer / manager een klankbord wil om actuele kwesties te kunnen bespreken en inhoudelijke vragen te kunnen stellen over je vak.

Voorbeelden van actuele thema’s kunnen zijn:

  • Door de groei van je bedrijf ben je genoodzaakt de zaken anders te organiseren. Je bent van nature meer de ondernemer dan de manager. Hoe pak je dit aan?
  • Je bent eens begonnen als klein bedrijf of als technisch specialist. Nu als gevolg van vele successen, ben je directeur. Hoe vul jij je rol effectief in?
  • Je hebt gewaagde ideeën voor het lanceren van een nieuw product, je hebt er geloof in maar je ziet risico’s. Wat is een wijze beslissing?

Wij kunnen als geen ander meevoelen. Wij zijn zelf natuurlijk ook ondernemer. We ondersteunen ondernemers in het uitwerken van hun business drivers en het (her) ontdekken van de passie als ondernemer. Wij zijn een objectieve gesprekspartner. Onze ondersteuning is maatwerk. We bieden op basis van onze eigen ervaringen dat wat jij als ondernemer op dat moment nodig hebt.

Wij helpen je om als manager meer inzicht te krijgen in je gedrag en de reacties hierop. We helpen je meer bewustwording te verkrijgen in je mogelijkheden van positieve beïnvloeding. Daarnaast begeleiden we in het verhelderen van je persoonlijke dilemma’s die je als manager ervaart. We begeleiden je in het je eigen maken van toepasbare beïnvloedingstechnieken. Doel is te werken aan oorzaken en de effectiviteit van je gedrag te optimaliseren om blijvend succesvol te zijn.

Met business-, of ondernemerscoaching bieden wij je deskundige hulp in het (door) ontwikkelen van je visie en doelstellingen. Geven wij je ondersteuning en helpen we je door je onzekerheden heen. Wij houden je scherp en gefocust. Daarnaast confronteren wij je met je onderbewuste oude patronen die leiden naar ongewenste resultaten.

We leren je hoe gedrag ontstaat en hoe je dit kan beïnvloeden. We leren je makkelijk toepasbare technieken waarmee je snel kunt achterhalen hoe mensen denken en hoe je hier in je beïnvloedingstrategie rekening mee kunt houden. Leiderschap vraagt om het soepel en effectief om kunnen gaan met de 2 posities die de functie in zich heeft, namelijk het manager en het coach zijn. Binnen deze posities heeft de leider ook nog te maken met visie.

De uitdaging waar een leider dus altijd voor staat, is hoe de visie en de verschillende verantwoordelijkheden van de manager en de coach te verbinden tot een passend geheel, ten gunste van het bedrijfsresultaat en de kwaliteit, motivatie en betrokkenheid van de medewerkers.

Wij zetten je op scherp om het beste uit jezelf en je omgeving te halen en moedigen je hierin aan. We helpen je in het leren kennen van jezelf en het herkennen van je persoonlijke blokkades. Leer je vanuit jezelf alles wat je met betrekking tot het scheppende proces nog niet weet…

Wij stellen vragen, luisteren gericht, confronteren, maken bewust, wijzen de weg en stimuleren tot anders denken, waarmee ruimte wordt gecreëerd voor ander gedrag, met nieuw kwaliteiten, vaardigheden en gewenste resultaten.

Het proces wordt hierdoor veel eenvoudiger voor je en het verloopt aanmerkelijk sneller en efficiënter, want je hebt niet meer de mogelijkheid om van je doel af te raken. Je wordt ondersteund met advies en het gevoel, dat je er niet alleen voor staat.

Op kritische momenten krijg je juist steun in de rug en het ervaren van het zo benodigde duwtje in de goede richting maakt het geheel tot een plezierig traject.

Executive- & Business coaching heeft als doel jouw als ondernemer te helpen bij je unieke invulling van ondernemerschap en besturing van de onderneming. Door kritische vragen te stellen, spiegels voor te houden, ideeën aan te dragen, verrassende invalshoeken voor de stellen. Zowel vanuit een bedrijfsmatig als persoonlijk perspectief. Je verbreedt je horizon en leert verrassende mogelijkheden of oplossingen zien.

Iedere maand hebben wij plaats voor 4 voor gratis adviesgesprekken. Het gesprek kan telefonisch gevoerd worden of plaatsvinden op een samen te bepalen locatie. Ben jij er aan toe om een nuchtere blik op je vraagstukken te krijgen? Vraag dan zonder verplichting je gratis adviesgesprek aan.

Vraag meteen je gratis advies gesprek aan! 

Jouw resultaten na Executive- & Business coaching

  • Zelfreflectie en verdieping van (zelf)inzicht en kennis
  • Kennis van eigen drijfveren, waarden, normen en overtuigingen
  • Energie, zelfvertrouwen en vertrouwen in eigen kunnen
  • Het vermogen om (nieuwe/lastige) organisatievraagstukken te managen
  • Versterkte mindset
  • Kundig als coach de medewerkers te ondersteunen en te begeleiden
  • Visie ontwikkeling en verankering in denken en gedrag.