Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Jij wil ambities waarmaken en resultaten behalen! Jij wil meer uit jezelf halen en met meer gemak dingen bereiken. Je wil succesvol veranderen. Meer kracht, welzijn en genieten van jezelf en het leven. En je wil effectiever zijn en meer rendement zien van je intellectuele, vakinhoudelijke kennis en (levens) ervaring.

Persoonlijke ontwikkeling is een van de meest belangrijke drijfveren in een mensenleven. De opbouw en doorontwikkeling van je persoonsontwikkeling is de basis van je geluk en succes. Het is essentieel om optimaal vorm te kunnen geven aan ieder gebied van je leven.

Jij bent de bron van al je resultaten. Wanneer je onvoldoende effectief omgaat met dagelijkse omstandigheden leidt dit tot middelmatigheid, stilstand of verlies.

Jezelf bestuderen en beter begrijpen leidt tot geluk en succes.

Onvoldoende opbouw in je persoonlijke ontwikkeling leidt tot verlies van motivatie, productiviteit en zelfvertrouwen. Je bent onvoldoende goed in staat om je optimaal te verhouden tot jezelf en de ander(en).

Je intellectuele kennis en vakkennis kun je daardoor veel minder effectief benutten. Het is frustrerend als je hierdoor gewenste resultaten niet behaald. Toch? Dat kost jouw en anderen veel tijd, energie en geld. Het is nog teleurstellender als je vervolgens negatief wordt beoordeeld door jezelf en anderen.

Wij kunnen je begeleiden om je bewustzijn te vergroten over ‘wie je bent’ en ‘wat je wil’ en wat je kunt’ Daarmee groeit je identiteit en zelfvertrouwen met als resultaat een groter persoonlijk en professioneel succes.

Alleen dan zal je in staat zijn om op natuurlijk wijze succes en geluk te creëren op een manier die bij jou en je organisatie past.

Persoonlijke ontwikkeling laat je accelereren

  • Je bent dan beter in staat je eigen geluk en succes te creëren;
  • Alle reeds aanwezige vakinhoudelijke kennis en (levens)ervaringen kun je beter benutten;
  • Je leert jezelf beter kennen en begrijpt jezelf en de ander(en) beter waardoor je effectiever kunt samenwerken;
  • Je krijgt zaken veel makkelijker voor elkaar;
  • Je bent in staat om meer waarde te creëren in minder tijd;
  • Je hebt meer invloed op je carrière ontwikkeling;
  • Anderen zijn sneller bereid dingen voor je te doen;
  • Je zorgt voor een betere gemoedtoestand en meer plezier;
  • Je bevordert daarmee je geestelijke en lichamelijke gezondheid;
  • Je ervaart hoe je het eigen en andermans zelfvertrouwen kunt managen.

Lifestyle Coaching & Training

Improvement palet biedt coaching, opleidingen en trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Onze glasheldere, menselijke en praktische no-nonsense aanpak stelt je instaat om op korte termijn en lange termijn een brede basis te creëren voor productieve en effectieve prestaties en duurzame ontwikkeling.

Bewust kiezen voor verandering en groei

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekent bij Improvement palet:

Uit je comfortzone stappen en zelf verantwoordelijkheid nemen. Groeien als persoon en als professional doe je namelijk niet alleen door tips en trucs aan te leren. Duurzame verandering breng je teweeg vanuit jezelf, of je nou werkt aan je leiderschapskwaliteiten, communicatievaardigheden, je persoonlijke effectiviteit of je kwaliteiten als professional.

Coaching

Wat je situatie ook is, met welke vraag je ook rondloopt – met Lifestyle coaching word je verder geholpen in je professionele en persoonlijke leven. Je neemt de tijd om met je persoonlijke coach je drijfveren, waarden, normen, overtuigingen en gedrag te onderzoeken. Je coach stelt je precies die vragen die jouw gedachte op gang brengen en je helpen te groeien en te werken aan jouw persoonlijke coaching-vraag.

(Open) training

In al onze trainingen gaan we zoveel mogelijk in op leervragen van individuele deelnemers uit verschillende organisaties en zullen deze zoveel mogelijk beantwoorden binnen de context waarin de deelnemers werken. Open trainingen bestaan uit korte en langere trajecten, voor iedereen die wil groeien in werk en leven. Improvement palet werkt graag met kleine groepen (max. 18 deelnemers).

Hierdoor ontstaat er veel ruimte voor discussie en is er aandacht voor persoonlijke vragen en leerdoelen. Je profiteert van de ervaringen en feedback van de groepsgenoten en van de zeer persoonsgerichte aanpak van je trainer / coach.  We bieden sterk persoonsgerichte cursussen op het gebied van leiderschap en management en persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Uit alle evaluaties blijkt dat dit door onze deelnemers enorm wordt gewaardeerd. Boeiend leerzaam en inspirerend.

Advies op maat

Geen mens is hetzelfde . Iedereen ontwikkelt zich op een andere manier. Ook uw omstandigheden zijn uniek. Daarom krijg je advies op maat. We helpen jouw door eerst goed naar je te luisteren. Daarna vertellen wij welke bijdragen en resultaten je van ons mag verwachten. Op deze wijze ondervinden wij samen hoe de training / coaching bij jouw behoefte aansluit en wordt het eerste contact gelegd voor de constructieve en duurzame samenwerking.

Resultaten

Deelnemers aan onze trainingen & coaching ervaren een exponentiële groei in hun vermogen om steeds weer nieuwe resultaten en doelen in het leven te realiseren, niet alleen voor zichzelf, maar ook ten voordele van degenen waar ze dagelijkse mee te maken hebben.