Positief denken; Het leven door een roze bril zien, daar kies je voor!

Positief denken; de inhoud van ons onderbewustzijn (gedachten) bepaalt hoe we ons voelen!

Ons brein is een fantastisch orgaan. Het is in staat om voortdurend miljoenen impulsen van informatie te verwerken.

Het vermogen van het brein is immens, en toch is het niet oneindig groot! Het aantal dingen waarvan we ons op een bepaald moment bewust kunnen zijn, is dus beperkt. Het is onze focus die bepaalt wat in ons bewustzijn aandacht krijgt. Net zoals we kiezen welk televisie programma we willen bekijken of op welke radio zender we afstemmen, wordt ook ons bewustzijn bepaald door dat waar we aandacht voor hebben. Daar waar we aandacht voor hebben bepaald ook onze emoties en daarmee direct ook hoe “goed” we ons voelen. Op welke zender beslis jij je te abonneren? Die van de ongelukken, de rampen en de drama’s? Of die van de schoonheid en de wonderen die in ons dagelijks leven kunnen voor komen?

Het leven is niet roze: niemand kan namelijk ontkennen dan er rampen gebeuren, dat elke dag miljoenen mensen ziek worden of honger lijden, dat er nog steeds oorlogen woeden. En wat te denken van de sport (denk aan de Olympische spelen). Persoonlijke drama’s, en persoonlijke teleurstellingen. Je mag er jammer genoeg niet direct van uitgaan dat, wanneer een Nederlandse sporter aan een event meedoet, er ook direct goud gewonnen wordt. Wat wel kan is; je positieve vibe en morele steun geven aan de mensen die de prestaties leveren.

Het is naïef om te zeggen dat het leven roze is. En tegelijkertijd gebeuren gelukkig over de hele wereld, in het leven van mannen en vrouwen, uit alle lagen van de samenleving wonderen. Ook in jouw leven kunnen / zullen wonderen gebeuren zodra je de magische vermogens van je brein (onderbewuste) gaat gebruiken. Jouw brein is jouw meest waardevolle en onbegrensde bron, de plek, goudmijn, waaruit je alles kunt delven wat je nodig hebt voor een gelukkig leven van overvloed en blijdschap.

“Elke gedachte is een oorzaak; elke omstandigheid een gevolg” Dr. Joseph Murphy.

Geluk zit echt in je eigen brein!

Positief denken; met andere woorden: het is het soort en inhoud van onze gedachten (bewustzijn) dat ons welzijn bepaalt.

De wet waaraan het leven gehoorzaamt, is de “Wet van (het) geloven”. Een geloof is een gedachte in jouw brein / geest. Laat de dingen of gedachten die je kunnen schaden of pijn doen los. Geloof in het vermogen van je onderbewuste om te genezen, inspireren en kracht te geven om jou welvarend te maken.

Gebruik nooit uitdrukkingen als “dat kan ik me niet veroorloven” of “dat kan ik niet.” Je onderbewustzijn houdt je eraan en zorgt ervoor dat je nooit het geld krijgt of het vermogen om te kopen of te doen wat je wilt. Zeg tegen jezelf: “ik kan dankzij de vermogens van mijn onderbewustzijn alles doen en alles kopen wat ik wil.”

Kortom: Je kunt dus beter, in plaats van te focussen op wat je niet wil, je focus richten op wat je wel wil.

“Dat wat je in je hart gelooft, zal in jouw leven tot uiting komen.” Dr. Joseph Murphy

Wanneer je verandering wil brengen in je omstandigheden, dan zul je eerst de oorzaken ervoor moeten wijzigen. De meeste mensen proberen uiterlijke omstandigheden en condities zelf aan te pakken. Maar om wanklanken, verwarring, gebrek en beperkingen weg te nemen moet je eerst de oorzaak ervan elimineren; en die oorzaak is de manier waarop je gebruik maakt van je bewuste geest. Met andere woorden: het is de manier waarop jij gedachten en voorstellingen in jouw geest vormt.

Door je gedachte te veranderen wijzigt ook jouw omstandigheid / lot.

Begin nu met het zaaien van gedachten van vrede, geluk, goede daden, goede wil en welstand. Blijf de positieve gedachten zaaien en je zal een wonderbaarlijke oogst binnenhalen.

Wat is  jouw eerste zaadje / keuze?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.