Verminder succesvol de invloed van negatieve mensen

We ervaren het allemaal wel eens, de vergiftigingsverschijnselen wanneer we omgaan met hele negatieve mensen. De negatieve kijk die sommige mensen op het leven hebben kan alle energie uit je wegzuigen. De pessimistische houding en gedrag van negatieve mensen kunnen ook jou ontmoedigen om je best te doen. Het kan je verlammen de noodzakelijke stappen te ondernemen voor je toekomstige successen. Negatieve mensen trekken je mee in hun giftige en pessimistische bestaan. Ze verstoren jouw leven en creëren bij jou ook negatieve gedachten.

ZES verrassend eenvoudige manieren om met negatieve mensen in jouw leven om te gaan.

Hiermee kun je voorkomen dat hun gewoontes in jouw leven binnendringen.

Stel grenzen en maak deze duidelijk

Een van de meest bruikbare dingen die je kan doen: bepaal voor jezelf hoeveel je toelaat dat andere je negatief beïnvloeden. Markeer je grenzen! Bepaal voor jezelf duidelijk waar en wanneer je wat deelt en met wie. Vaak mengen negatieve mensen zich zonder te vragen in gesprekken en moedigen zij ook andere aan op een negatieve manier mee te doen in een gesprek. Dit gebeurt tegenwoordig zowel in persoonlijke gesprekken als ook op social media. De meest effectieve manier om zoveel mogelijk pessimisme uit je persoonlijk leven te houden is door mensen geen toegang te geven bepaalde delen van je leven. Behoud je persoonlijk geluk en creëer grenzen om jezelf te beschermen.

Kies je wedstrijden zorgvuldig

Het is natuurlijk heel belangrijk en menselijk om (een deel van) je tijd te geven en mensen te helpen bij het oplossen van hun problemen. Je weet ook dat het niet waarschijnlijk is dat je hen met al hun vragen / problemen kunt helpen. Bepaal of het voor jezelf en de ander belangrijk en noodzakelijk is om te helpen. Zoek naar de achterliggende redenen waarom je vriend ongelukkig is in zijn of haar huidige baan. Is het echt belangrijk dat je bijstaat bij de verwerking van een relatie die beëindigd is?  Wanneer jij je vrienden wil / blijft helpt bij oplossen van dagelijkse problemen dan zal dat waarschijnlijk ten koste gaan van jezelf. Kies zorgvuldig wanneer en waarbij jij je hulp aanbied. Vaak blijkt namelijk dat bij pauzeren of het vertragen (uren / dagen) van negatieve gedachten, klachten en of problemen, deze evengoed vanzelf, zonder jouw directe bemoeienis, ook opgelost worden.

Ben zuinig op jezelf maar ook op je geliefden

Omdat jij ook maar een mens bent, kan het heel goed voorkomen dat jij je frustraties over andermans negativiteit afreageert door flink uit je slof te schieten tegen je partner, kinderen, huisdieren of werknemers. Wees je bewust van de impact van eindeloos gezeur en geklaag door een negatief persoon. Niet alleen op jezelf maar ook op de mensen om je heen. Ingrijpen dus, omdat andermans negativiteit niet alleen jou maar ook je geliefden-via jou-emotionele schade kan toebrengen.

Omring jezelf met warmte

Verzamel mensen om je heen die je blij maken. Die jouw leven positief injecteren. Laat positieve mensen in een groter deel van je leven toe dan de negatieve mensen. Een constant bombardement van negativiteit zal zelfs de grootste ras optimist beïnvloeden of in het ergste geval doen opbranden. Bescherm jezelf daarom voor dit potentiele gevaar van burn-out. Breng veel tijd door met mensen die in de basis positief zijn. Mensen die je positief motiveren en aanmoedigen om mooie en grootse dingen te doen.

Het kan ook omgekeerd

De meeste negatieve mensen beseffen niet eens hoe ze over komen. Ik weet zeker dat ze zich vaak af vragen waarom de vrienden niet op bezoek komen. Of waarom bij hen het succes uitblijft. Deze elementen geven ze nog meer voeding om over te zeuren of treuren. Het kan ook omgekeerd. Positieve mensen die negatieve mensen beïnvloeden; Maak een positieve draai  voor je negatieve vriend ten voordele van jezelf. Zodra ze klaar zijn met klagen, je mag ze ook onderbreken, vraag hem of haar dan om iets positiefs van die dag of de afgelopen week te delen. Of deelt iets waar jijzelf blij van wordt. Als is het iets kleins als ‘ik ben trots dat ik iedere dag weer op tijd op mijn werk kom’. Wanneer jij positieve dingen deelt zal zeker bijdragen om de ogen van je negatieve vriend open te doen gaan en inzicht te krijgen in zijn of haar negatieve inborst. Zal hen zeker helpen zich meer te richten op de positieve dingen in het leven.

Vind positiviteit in jezelf

De meest effectieve strategie van allemaal is om de positiviteit in jezelf te ontsteken. Hoe moeilijk het soms ook is, laat de negatieve woorden en acties van andere jou niet besmetten. Wat er ook gebeurt. Behoud je eigen positieve energie. “Glimlach in het aangezicht van tegenspoed” Vervang negatieve gedachten door positieve. Wanneer andere je proberen te besmetten met hun negativiteit maak dan gebruik van je eigen interne geluk.

Je kan je alleen laten kwetsen als je het zelf toelaat.

Heb jij nog tips? Leuk als je het wilt laten weten door een reactie achter te laten. Hiermee help je ook weer andere mensen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.